23948sdkhjf

Husqvarna stärker byggportföljen

Utökar sin construction-division med nytt förvärv.
Husqvarna Groups Construction-division har tecknat avtal om att förvärva Pullman Ermator, en stor aktör inom lösningar för hantering av damm och betongslam. Förvärvet förväntas slutföras i mitten av januari 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Strategiskt passar förvärvet av den snabbväxande och mycket lönsamma marknadsledaren Pullman Ermator perfekt för Husqvarnas Construction-division. Förvärvet ska ses i perspektivet av vår strategiska avsikt att växa Construction-divisionens andel av koncernen, säger Kai Wärn, Husqvarnas vd.

Genom att integrera Pullman Ermators lösningar för damm och betongslamhantering i Husqvarnas produkter för kapning, borrning och slipning av betong, hoppas bolaget kunna erbjuda ännu mer effektiva helhetslösningar.

Tillväxten förväntas gynnas av tillgången till Husqvarna Constructions omfattande geografiska räckvidd och täta distributionsnät. Förvärvet är också ett viktigt steg i bolagets strategi som syftar till att fortsätta att öka marknadsandelen på marknaden för golvslipning och polering.

Pullman Ermator, med huvudkontor i Smedjebacken i södra Dalarna, är en stor aktör inom lösningar för damm och betongslamhantering såsom stoftavskiljare, torr- och våtdammsugare och luftrenare inom byggindustrin. De cirka 50 medarbetarna är i huvudsak baserade i Sverige samt i det helägda dotterbolaget Ermator Inc med huvudkontor i Tampa, Florida i USA.

– För att nyttja styrkan hos båda varumärkena kommer vi tillämpa en varumärkesstrategi där både Husqvarna och Pullman Ermator används, säger Henric Andersson, chef för Husqvarna Construction.

Under 2016 uppgick Pullman Ermators oreviderade och preliminära försäljning till cirka 300 miljoner kronor. Förvärvet bedöms ha en begränsad positiv effekt på Husqvarna Groups rörelseresultat och nettoresultat för 2017.

Pullman Ermator kommer att ingå i Husqvarnas räkenskaper från och med mitten av januari 2017.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125