23948sdkhjf

De vann striden om 700-miljonersordern

Får i uppdrag att bygga högskolans nya campus.
Det blir Serneke som ska bygga ett nytt campus för Mälardalens högskola i Eskilstuna. Detta står klart efter att Skanska, som överklagat tilldelningen, nekats prövningstillstånd i Kammarrätten.

Building Supply rapporterade i februari förra året om Skanskas överklagan av tilldelningsbeslutet. Enligt tidningen Eskilstuna-Kurirens uppgifter lade Skanska det lägsta budet i upphandlingen, men jobbet gick till Serneke. Skanska ansåg att Mälardalens högskola agerat i strid med lagen om offentlig upphandling, och krävde därför att upphandlingen skulle göras om.

Förvaltningsrätten gick dock på högskolans linje och nyligen gav Kammarrätten besked om att de inte tar upp fallet till prövning.

– Det känns extra kul att vinna för att vi lever upp till kundens höga kravställning snarare än lägsta pris. Detta kommer att borga för ett kanonfint samarbete och genomförande. Vi har haft en väldigt god och lösningsorienterad dialog med högskolan och är glada för att de nu äntligen kommer igång med sitt projekt, säger Serneke Byggs vd Daniel Åstenius i ett pressuttalande.

Serneke ser projektet, med ett ordervärde på omkring 700 miljoner kronor, som strategiskt viktigt.

– Vi har under en längre period sett på Eskilstuna som en av de strategiskt viktigaste kommunerna i Mälardalen att etablera oss i. Vi valde projektet med omsorg – i samråd med vår projektutvecklingsverksamhet – och önskade en volym och komplexitet som passar vår projektstrategi. Detta kontrakt är ett tydligt bevis på hur starka vi är när det kommer till samverkan inom koncernens olika delar.

Byggstart sker efter att bygglov är beviljat, vilket bedöms kunna ske under första hälften av 2017. Under första kvartalet 2017 påbörjas detaljprojekteringen samt vissa förberedande arbeten såsom rivning av befintliga delar. Campus Eskilstuna beräknas stå klart 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063