23948sdkhjf

Skärpta kontroller ger plogproblem i norr

Lösning på väg, lovar Trafikverket.
Under hösten och vintern har Trafikverket skärpt kontrollen av vinterunderhållet, vilket i sin tur försämrat plogningen av enskilda vägar i bland annat norra Sverige.

Vägföreningar som har avtal med samma entreprenörer som Trafikverket har i vissa fall inte fått sina vägar plogade i tid. Detta för att entreprenören hävdat att de på grund av Trafikverkets hårdare kontroll måste prioritera de statliga vägarna. Kraven på entreprenörerna har dock inte höjts, utan det är enbart kontrollen som skärpts.

Men med tydligare kommunikation ska problemen nu undvikas, enligt myndigheten.

"Entreprenörer är fria att ta uppdrag från andra väghållare så länge de har resurser för det. Det har dock funnits en del missförstånd i uppdragets omfattning, speciellt i kommunikationen med underentreprenörer. Trafikverket har därför förtydligat förutsättningarna till alla berörda", skriver myndigheten på sin hemsida.

I de fall Trafikverket byter entreprenör i ett område, och därmed inför den nya uppföljningsmetoden, kommer myndigheten i fortsättningen även att informera väghållarna för de enskilda vägarna så att de hinner ordna med avtal om vinterunderhåll i tid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062