23948sdkhjf

"Kommer göra allt för att påskynda processen"

Pressad tidsplan när rasad Göta Kanal- kaj görs redo för kanalsäsongen.
Entreprenad Supply har vid flertal tillfällen berättat om renoveringsprojektet Göta kanal 2.0.

Just nu genomförs ett arbete med tight tidsplan i projektet. I höstas när övre hamnbassängen i Sjötorp, Mariestad, tömdes på vatten för inspektion rasade nämligen delar av kajen. Det kom som en överraskning och Göta kanalbolag har sedan dess arbetat intensivt med att undersöka raset och kontraktera entreprenörer.

Projektet leds nu av konsultföretaget Cowi som i sin tur anlitar lokala entreprenörer, bland annat Mark och Bygg, Gullspångs grävmaskiner AB.

Kajen kommer att renoveras i två etapper för att undvika påverkan på kanalsäsongen som snabbt närmar sig. Kajen i Sjötorp är en publik och populär natthamn för såväl passagerarbåtar som fritidsbåtar.

– Det kommer att bli knappt om tid att hinna med renovering av kajen inför säsongsöppningen i maj 2017, men vi kommer att göra allt för att påskynda processen, kommenterar Anders Donlau, projektledare för Göta Kanal 2.0.

Den delen av kajen som rasat, cirka 35 meter, är mest akut och kommer åtgärdas direkt. För att kunna arbeta med tunga maskiner vid kajen byggs först en väg ut i bassängen. Därefter kommer befintligt material transporteras bort och muren byggs upp på nytt.

Resterande del av kajen, ca 155 meter, kommer att åtgärdas i etapp två under vintern 2017/2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063