23948sdkhjf

Serneke bygger 195 lägenheter i Älvsjöstaden

Beställare är Familjebostäder och värdet är 310 miljoner kronor.
Serneke har tecknat avtal med Familjebostäder gällande ännu ett projekt i den nya stadsdelen Älvsjöstaden i Stockholm. Kontraktet omfattar bland annat nyproduktion av 195 lägenheter, där även ett LSS-boende ingår, och är värt omkring 310 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hur mycket till räknar ni med att bygga i Älvsjöstaden?

– I dagsläget har vi fullt fokus på de två projekt som vi har nu, Kabelverket Kv2 och nu alltså Kv 12 inom fastigheten Sandaletten. Vi har i dag inga andra projekt i Älvsjöstaden, uppger Johan Live, pressansvarig på Serneke, för Building Supply.

I Älvsjöstaden planeras en ny stadsdel med uppemot 1 600 bostäder. Utöver lägenheter och LSS-boende ska Serneke även bygga en lokal samt garage inom fastigheten.

– Det här är ett bra exempel på en option som förfinats under systemhandlingsskedet och nu mynnar ut i ett bra avtal för båda parter. När vi får chansen att komma in i ett tidigt skede kan Sernekes produktionserfarenhet tas tillvara och vi har möjlighet att skapa mervärden för våra beställare. Kul att vi fått det förtroendet från Familjebostäder och att vårt mångåriga samarbete fortsätter, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke Bygg.

Entreprenadkontraktet träder i kraft under förutsättning att genomförandebeslut fattas i kommunfullmäktige och projektering startar omgående.

Ordervärdet på omkring 310 miljoner kronor kommer att inkluderas i orderingången under första kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11