23948sdkhjf

Skanska ser stor förbättringspotential för byggmarginalen

Det finns enheter som inte presterar enligt sin fulla potential.
Skanska ser över tid stora förbättringsmöjligheter i byggverksamhetens rörelsemarginal. Det genom fortsatta åtgärder i de enheter som inte presterar enligt sin fulla potential. Det säger vd Johan Karlström på fredagen i anslutning till bokslutet för 2016.

– Byggverksamhetens största enheter mätt i intäkter, Sverige och USA Building, levererade båda ett starkt resultat under 2016. Resultatet i Polen var svagt på grund av en hastig nedgång i marknaden, vilket ledde till en anpassning av organisationen i det tredje kvartalet, samt lägre rörelsemarginal i vissa projekt under året. I USA Civil påverkades resultatet negativt av lägre intäkter, ökade omkostnader och förlängda diskussioner med kunder angående designförändringar, säger han.

Han klassar orderingången som "väldigt stark", framförallt i USA, Sverige och Storbritannien. Orderstocken nådde i slutet av året en nivå "som är den högsta i Skanskas historia", 196,3 miljarder kronor, påpekar han.

Skanskas rörelseresultat blev 3.300 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Väntat var 2.846 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Intäkterna summerade till 42.237 miljoner kronor. Här låg konsensusprognosen på 43.587 miljoner. Orderingången var 39,6 miljarder kronor i kvartalet, vilket kan jämföras med väntade 35,2 miljarder. Utdelningen föreslås bli 8:25 kronor per aktie (7:50), att jämföra med förväntade 8:04 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094