23948sdkhjf

Lastmaskin gjorde succé – sålde slut rekordfort

Den mellanstora lastmaskinen Swekip 3080 hade premiär på Maskinexpo förra året. I år lanserar företaget en maskin som är betydligt mindre – även prismässigt.
Det var förra året som Umeåföretaget Swekip gav sig in i segmentet mellanstora lastmaskiner med modellen CRX3080, som lanserades på Maskinexpo i maj. Enligt Swekip blev maskinen snabbt en succé – med en efterfrågan som var betydligt större än tillgången.

– I vanlig ordning har vi varit alldeles för fega på att lägga produktionsordrar. Vi sålde slut på allt väldigt fort. Den tilldelning vi fick för andra halvan av 2016 hade vi sålt slut på redan innan semestern, då var allt ordertecknat för resten av året. Det har gått enastående bra med produkten, säger Swekips vd Niclas Bergström.

Trots att Niclas Bergström är nöjd med lanseringen önskar han att företaget hade beställt minst dubbelt så många maskiner.

– Men det är ett angenämt problem, det finns ju de företag som inte ens har efterfrågan. Man ser runtomkring i branschen att det är rätt tufft.

Läs också: Kinatillverkad lastare tar upp kampen med stora drakarna

Lanserar ny modell
Företaget återvänder till Maskinexpo även i år och kommer då att presentera flera nyheter.

– Vi fortsätter fokusera på 3080-modellen, men kommer även att lansera en modell som heter Swekip 2550, säger Niclas Bergström.

Kommer ni ha något särskilt fokus på mässan i år?

– Temamässigt ser vi en jättetydlig trend att det är mycket lantbrukare. Skulle jag rangordna alla förfrågningar vi får kommer den största delen från lantbrukare och de har bett oss ta fram lite olika kit. Så vi kommer ha lantbruk som tema, med maskiner som är anpassade med exempelvis specifika lantbruksdäck och lite sådana saker.

Något mer ni kommer bjuda på under mässan?

– Vi kommer ha en liten specialare på Maskinexpo. Vi kommer släppa en minimaskin som ligger under 100 000 kronor.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094