23948sdkhjf

Peab satsar på Kiruna – anställer 30

Kort efter att NCC meddelat att man varslar 16 anställda i orten offentliggör Peab sina planer på nyrekryteringar.
Peab kommer att anställa ett 30-tal nya medarbetare i Kiruna och Gällivare, rapporterar Norrbottens Affärer. Skälet är att man har flera projekt igång och man tror att marknaden i området kommer att vara stark framöver.

Nyheten om Peabs satsning kommer kort efter att NCC varslat 16 anställda i Kiruna – de huvudsakliga anledningarna bakom NCC:s beslut är enligt företaget en låg orderingång och dålig lönsamhet.

I dagsläget bygger Peab bland annat Kirunas nya stadshus och kvarteret Dansaren i Gällivare, tillsammans med flertalet projekt i Pajala. Enligt en kommentar från Larisa Pekka, arbetschef på Peab Bygg Malmfälten, skulle man kunna lösa arbetskraftsbehovet genom att samla in medarbetare från andra delar av regionen, men en sådan lösning står inte på agendan.

– Vi tror inte på distansbyggande. Våra anställda bor här, har en känsla för staden och är stolta över att få bygga det nya stadshuset, säger Larisa Pekka till Norrbottens Affärer.

Samtidigt tillägger hon att man i och med satsningen kommer att behöva utveckla organisationen, bland annat genom kompetensutveckling hos de redan befintliga medarbetarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078