23948sdkhjf

Husqvarna Construction köper HTC:s golvslipningsdivision

Förvärvet av HTC Floor Grinding Solutions ska ge Husqvarnas byggdivision ett lyft på golvslipningsmarknaden.
Husqvarna Groups Construction-division meddelar att man förvärvar HTC Groups Floor Grinding Solutions Division. HTC:s golvslipningsdivision har huvudkontor i Söderköping och har i dagsläget omkring 150 anställda, med en omsättning på cirka 380 miljoner kronor. De flesta anställda befinner sig i Sverige, men även inom helägda dotterbolag i Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA.

Enligt Husqvarna genomför man köpet för att utöka sin byggdivision. Man menar att detta förvärv, tillsammans med de senaste köpen av Pullman Ermator och Diamond Tool Supply, är ett viktigt steg på resan.

– Sammantaget ger dessa förvärv oss en stark position på den snabbt växande och attraktiva golvslipningsmarknaden, säger Kai Wärn, vd och koncernchef för Husqvarna Group, i ett pressmeddelande.

Genom köpet vill man skapa en plattform för att öka intresset hos golvägare och arkitekter för polerade betonggolv. I och med förvärvet kommer man nu att se över synergier inom både inköp och teknik, säger Henric Andersson, divisionschef för Husqvarna Construction.

Affären, som först måste godkännas av konkurrensmyndigheter, förväntas att vara klar någon gång i mitten av 2017.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.641