23948sdkhjf

Ny koncernchef i Cramo

Göran Carlson, 47, tillträder 1 september som ny vd och koncernchef i Cramo.
Han kommer närmast från en befattning som affärsområdeschef inom Fläkt Woods och efterträder Gunnar Glifberg som avgår som planerat vid 62 års ålder.

Under de elva år som Gunnar Glifberg lett företaget har Cramo utvecklats från ett i huvudsak svenskt företag till Europas tredje största maskinuthyrningsföretag med en omsättning som förra året uppgick till ungefär tre miljarder kronor.

Göran Carlson har ett förflutet som vd i flera av Electrolux-koncernens utländska dotterbolag och kommer till Cramo i en spännande tid.

Uthyrningsbranschen har på senare år utvecklats från en huvudsakligen internt inriktad funktion i bygg- och anläggningsföretag till en självständig, professionell verksamhet som inte bara tillhandahåller maskiner utan också levererar skräddarsydda totallösningar för exempelvis byggarbetsplatser och industrietableringar.

– Cramo är ett mycket starkt företag i en bransch som utvecklas snabbt. Vi står inför en snabb tillväxt, inte minst på de åtta marknader utanför Sverige där vi bedriver verksamhet. Att få leda den utvecklingen är en fantastiskt spännande utmaning, där jag hoppas att min internationella erfarenhet kan tillföra en hel del, säger Göran Carlson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078