23948sdkhjf

Optimism i starkt Liebherr

Tyska Liebherr har gått bra under de senaste åren. 2007 har börjat bra och företagsledningen ser med tillförsikt fram mot 2008.
Det bästa orderläget någonsin. Så beskriver Liebherr situationen vid det senaste årsskiftet. Ett bra 2006 hade lett fram till full beläggning i fabrikerna. Medgångsvindarna har fortsatt sedan dess, i synnerhet rapporteras om ökad efterfrågan från den bygg- och anläggningsrelaterade verksamheten.

Omsättningen i koncernens bygg- och anläggningsinriktade produktion ökade under 2006 med 23,6 procent till snudd på 40 miljarder kronor. Det fördelades på 20 miljarder kronor för jordförflyttning och gruvor, närmare 13 miljarder kronor för mobilkranar och ungefär 6,7 miljarder kronor för tornkranar och betong. Sammantaget innebär det en omsättningsökning för divisionen motsvarande ungefär 7,6 miljarder kronor.

Inte minst i Europa noterade företaget markanta förbättringar och då i synnerhet i de östra delarna. Bland annat bidrog stora grävmaskiner för gruvindustrin och maskiner för rörläggning till markanta försäljningsökningar i Ryssland.

Att koncernen redovisar kraftigt ökad efterfrågan i Kina och Indien är inte speciellt anmärkningsvärt. Mer intressant är en märkbar uppgång i USA. Framför allt gäller det hjulgrävare som i första hand används för materialhantering, dels inom skogsnäringen, dels på anläggningar för återvinning. Även bandschaktare och gruvtruckar har sålt bra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079