23948sdkhjf

Liebherr renodlar produktion

En nyuppförd fabriksbyggnad, skräddarsydd för stora och tunga maskiner kompletterar nu Liebherr-Hydraulikbaggers anläggning i Kirchdorf.
Sammantaget har Liebherr investerat ungefär 50 miljoner euro i den nya fabriksbyggnaden som primärt kommer att användas för produktion av maskiner för materialhantering. 180 meter lång, 128 meter bred och med en krokhöjd på 22,5 meter är bedömningen att anläggningen ska klara de eventuella nya önskemål och behov som kan uppstå de närmaste åren.

Investeringen har gjorts för att möta en ökad efterfrågan. Det handlar dock inte bara om att öka produktionskapaciteten genom en ny fabrik utan också om att nysatsningen ger utrymme att modernisera och effektivisera andra produktionslokaler.

Det var i Kirchdorf an der Iller som Hans Liebherr ursprungligen började produktionen av företagets första kranar 1949. Fabriken har därefter använts för flera olika produktlinjer innan företaget samlade produktionen av hjulgrävare och materialhanterare hit. Under senare år har årligen ungefär 3 000 maskiner lämnat fabriken. I Kirchdorf utvecklas och tillverkas även hydraulcylindrar som inte bara täcker koncernens eget behov utan också säljs till andra maskintillverkare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062