23948sdkhjf

Generaldirektörerna ger inte upp

Förnyelseforumet Fia har varit på banan i fem år, och det är bara två år kvar till dess att målen ska vara nådda. Men, har vi fått mer väg och järnväg för pengarna? På Fia-dagen rannsakade generaldirektörerna sina hjärnor och kom fram till ett försiktigt "nja".

- Svaret är nog "både och", säger Ingemar Skogö, generaldirektör på Vägverket.


Diskussionerna som fördes innan Fia startades skedde i ett helt annat klimat anser han.


- Då fanns inget samarbete. Sedan dess har vi fått en samverkanstrappa med effektivise


Är det då realistiskt att tro att Fias vision om att kostnaderna ska vara kapade med en tredjedel 2010 kommer att infrias?


- Då måste vi gå från sagt till gjort, och vi måste vara uthålliga. Vi har jobbat i Fia i fyra år, nu har vi hittat rätt laguppställning och nu är vi redo att göra mål, säger Ingemar Skogö.


Minoo Akhtarzand hade knappt hunnit tillträda som Banverkets generaldirektör när hon talade på Fia-dagen i början av februari. Hon kunde ändå avslöja att hon vill se resultat snabbare.


- Vi bedriver verksamheten för våra kunder och måste utbilda oss som beställare så att vi får en tydligare kravspecifikation. Vi bör också sopa på vår egen bakgård innan vi ställer krav på andra, och sedan se på hur projekten finansieras, att tillståndsgivning, miljökonsekvensbeskrivningar och så vidare går snabbare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094