23948sdkhjf

Köper finsk guldgruva

Lappland Goldminers köper konkursföretaget Scanminings gruva med tillhörande anrikningsverk, tillstånd och inmutningar i Pahtavaara i Finland.
När Scanmining hotades av konkurs förhandlade man länge med Lappland Goldminers om att konkurrenten skulle ta över Scanmining och därmed rädda bolaget från konkurs. Dessa förhandlingar gick dock i stöpet, men nu får Lappland Goldminers till slut lägga vantarna åtminstone på Scanminings finska gruva Pahtavaara i finska Lappland. Enligt det avtal som slutits tar Lappland Goldminers över samtliga Scanminings tillgångar i Finland, till ett pris av 3,1 miljoner euro (cirka 29 miljoner kronor). I affären ingår både gruvan, anrikningsverk, tillstånd och inmutningar. Pahtavaara producerar cirka 1 000 kilo guld per år och Lappland Goldminers uppger att man avser att efter vissa prospekteringsinsatser återuppta verksamheten i gruva och anrikningsverk.

– Vi beräknar att det finns underlag för drift av gruvan i minst ett år. Med en historisk driftskostnad på 500 dollar/ounce så har vi en god marginal för att genomföra lönsam gruvdrift. Fyndigheten, som är dåligt undersökt på djupet, ligger i ett område med flera intressanta gulduppslag och med ett anrikningsverk i gott skick. Det ger möjligheter till en än mer långvarig verksamhet och en riktigt god affär säger Karl-Åke Johansson, vd, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096