23948sdkhjf

Synligt guld i Tjålmträsk

Lappland Goldminers har hittat ännu mer guld i Väster botten. Den här gången är det i Tjålmträsk, söder om Sorselse, som man hittat nya lovande fyndigheter.
Tjålmträsk ligger längs den så kallade guldlinjen i Västerbotten, cirka fem kilometer söder om Sorsele. För några år sedan hittade man här guldmineral iserande block med en guldhalt som beskrivs som "extremt hög". För att undersöka området vidare började man borra och ta prover, och nu har man alltså funnit "synligt guld". Lappland Goldminers betraktar området som mycket intressant, och utökar därför sina undersökningar.

– Tjålmträskområdet utgör ett mycket spännande guldprospekt eringsområde på grund av den stora mängd guldmineraliserade block, som här har påträffats. När samtliga data nu har analyserats från området utökar vi satsningen med ytterligare kärnborrningar för att söka källan till dessa block. I en första fas borrar vi tio korta hål och 900 borrmeter. Nio av dessa borrhål ska kontrollera guldmineraliseringens fortsättning i riktning mot öster. Kärnborrningarna har påbörjats i början av april. I ett av kärnborrhålen, borrhål 200803, har vi påträffat synligt guld på sex ställen, inom en sektion på 1,7 meter. Denna sektion ingår i en kvartsomvandlad bergart från 35 till 43 meters djup, säger Lappland Goldminers vd Karl-Åke Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063