23948sdkhjf

Pahtavaaragruvan tas i drift

I april köpte Lappland Goldminers Scanminings gruva i Pahtavaara, och nu kör man i gång den finska guldgruvan. I september ska produktionen vara i full gång.
Lappland Goldminers AB uppger att de jobbat hårt sedan övertagandet den första april, och att målet är att gradvis öka aktiviteten i Scanminings gamla gruva. I ett första steg låter man Drillcon kärnborra 15 000 borrmeter, syftet är att öka malmtillgångarna på djupet och få till stånd en underjordsproduktion. I början av maj började borrningsarbetena med en maskin, och i juni och augusti ska man ta in ännu fler maskiner. Då ska man också genomföra olika anrikningstester med låghaltigt material för att ta reda på om det går att få till ett jämnare flöde genom verket.

– Att vi nu återupptar verksamheten och påbörjar borrningarna är ett viktigt led i planerna att kunna starta fullskalig produktion under september månad. Vi ser fram emot att verksamheten i Pahtavaara åter kommer i drift, samtidigt som vi därmed blir ett producerande bolag, vilket är i linje med vår strategi, säger Lappland Goldminers VD Karl-Åke Johansson, i ett pressmeddelande.

Lappland Goldminers söker en underjordsentreprenör som ska sköta tillredning och produktion. Målet är att starta produktionen i september. Lappland Goldminers arbetar nu för att ställa i ordning anläggningen, man räknar med att starta tillredningen i juni och rekryterar personal för fullt. Guldgruvan i Pahtavaara har tidigare producerat cirka 1 000 kg guld per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063