23948sdkhjf

Vägverket Produktion blir Svevia

Den första januari 2009 går Vägverket Produktion i graven, och ur dess aska reser sig i stället det nya entreprenadföretaget Svevia, med 2 400 anställda och en årlig omsättning på 7,5 miljarder kronor.

Vid årsskiftet ska delar av myndigheten Vägverket bolagiseras, och den verksamhet som bedrevs av Vägverket Produktion kommer fortsättningsvis att skötas i entreprenadföretaget Svevia. 

Enligt ett pressmeddelande kommer Svevia att få en stark och landsomfattande verksamhet inom olika former av entreprenad, väggbyggen, drift och underhåll. 

2 400 personer är anställda på totalt 130 platser i Sverige. Svevia räknar också med vissa nyanställningar och en omsättning på cirka 7,5 miljarder under 2009. 

– Jag ser det som en naturlig utveckling för vår affärsverksamhet som redan i praktiken arbetat i bolagsliknande form under de senaste nio åren. Vi är ett stabilt och lönsamt entreprenad företag med Sverige som marknadsfokus. Bolagisering är ett starkt kvitto på våra medarbetares professionella arbete, säger Per-Olof Wedin, direktör på Vägverket Produktion, i ett pressmeddelande. 

Han tror att Svevia kommer att få en tydligare roll, både gentemot kunderna och gentemot konkurrenterna. – Hela branschen mår väl av starkare konkurrens.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.515