23948sdkhjf

Svevia laddar för ökad uthyrning

Från nitton depåer spridda över landet ska Svevia Fastighet och Maskin ta för sig på marknaden både vad gäller uthyresmaskiner och verkstadstjänster.


Svevia har inlett verksamheten som eget bolag förhållandevis aggressivt. Före detta Vägverket Produktion ska med alla till buds stående medel visa att man kan stå på egna ben, att man inte var gynnad som en del av den tidigare beställande organisationen i Vägverket.

På Maskinexpo lyfte företaget fram en för många okänd sida, eller kanske snarare två sidor, maskinuthyrning och verkstadskapacitet som inryms under varumärket Svevia Fastighet och Maskin.

– Vi kan erbjuda det mesta från borrmaskiner och paddor för plattsättning till väghyvlar och lastbilar med avseende på såväl uthyrning som verkstadsjobb. Vi har en i praktiken rikstäckande verkstadsorganisation via våra 19 depåer. En stor del av verksamheten bedrivs redan med externa kunder, men ambitionen är att utöka den externa delen avsevärt, säger marknadssamordnare Anders Morath.

– Vi har en bred kunskap och erfarenhet av bland annat hydraulik, bromsar och kyla. I till exempel Falun och Flen jobbar vi även mycket med långfartsbilar. Vi tecknar gärna långsiktiga avtal med våra kunder, men vi tar även hand om kunder som behöver hjälp vid ett eller ett fåtal tillfällen.

Depåområdeschefen Jan-Erik Jansson berättar glatt att han bland de cirka 2 000 personer som passerade montern under de tre mässdagarna fått kontakt med flera kunder som inte tidigare anlitat företaget, liksom med intressanta leverantörer.

– Flera möten är redan inbokade och jag har redan ett par affärer klara, säger Jan-Erik Jansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096