23948sdkhjf

Sandspridare för pickup

Den senaste sandspridaren i Blizzardfamiljen finns i storlekar från 600 till 2 000 liter och avses främst för pickup-bilar och lastbilar.
Materialet är rostfritt stål med valda delar i högdensitetsplast, en lösning som håller nere vikten och därmed ger möjlighet att ta tyngre last. Via en manöverdosa monterad inne i bilen justeras matning och spridningsbredd var för sig. En indikator varnar när spridaren är tom.

I sortimentet finns också ett urval snöplogar, bland annat Power Plow som med 30 procent större bredd och expanderande vingar utlovas minska den totala snöröjningstiden markant.

– Inget annat snöblad kan både expandera plogbredden teleskopiskt och öka bärförmågan genom att svänga sidovingarna framåt. Vår teknik är patenterad. Vingarna styr snön och hindrar snö från att smita förbi. vi ser att klaff- och vingkonceptet kommer mer och mer, hävdar Frank Mäenpää, försäljningschef på Oy Hilltip Ab, som distribuerar Blizzards produkter i Europa.

Speedwing är en plog med vingar som automatiskt ställer sig i skopläge vid framåtplogning, något som ska maximera plogens bärförmåga. När plogen vinklas svängs den bakre vingen automatiskt så att den får samma vinkel som plogen medan den främre behåller vinkeln framåt.

Blizzards snöplogar kan användas på traktorer, hjullastare, redskapsbärare och pickup-bilar. Huvudfabriken finns i USA men allt som säljs i Europa är fullständigt monterat i Finland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062