23948sdkhjf

Banverket Produktion blir Infranord

Infranord blir namnet när Banverket Produktion bolagiseras om bara några veckor. Jan Sundling blir det nya aktiebolagets styrelseordförande.

Konturerna för det helt statliga men fristående bolag som Banverket Produktion ska omvandlas till vid årsskiftet får allt fastare form. 

Enligt ett pressmeddelande ska det nya bolaget få namnet Infranord AB och styrelseordförande för bolaget blir Jan Sundling. 

 Jan Sundling har tidigare varit vd för Green Cargo, han har också haft regeringens uppdrag att som "särskild utredare" analysera behovet av åtgärder för ökad konkurrens inom marknaden för drift och underhåll inom järnvägen, han är sedan i september dessutom särskild utredare med ansvar att genomföra bolagiseringen av Banverket Produktion. 

— Konkurrensen på marknaden för infrastruktur- och entreprenadtjänster inom järnvägsområdet har nått en mognad och vi är mycket nöjda över att nu kunna genomföra bolagiseringen av Banverket Produktion. Infranord är ett bra namn på det nya bolaget — det säger på ett enkelt och tydligt sätt vad vi gör och på vilken marknad vi ska verka, säger Jan Sundling i ett pressmeddelande. 

Styrelsen i övrigt kommer att bestå av Michael Thorén, Gunilla Spongh, Ingemar Ziegler, Agneta Kores, Ann-Christine Svärd samt Sven Landelius.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062