23948sdkhjf

Stig Machine jobbar med JCB

Stig Machine blir ny återförsäljare för JCB i Mellansverige. Företaget kommer att sälja praktiskt taget hela anläggningssortimentet med undantag av Vibromax kompakteringsutrustning.


Stig Machine i Bålsta har av tradition varit nischade mot beläggningsmarknaden. Företaget växte sig oerhört starkt på den svenska marknaden under några lyckosamma år som representant för italienska Bitelli. På senare år är det tyska Bomag som dominerat produktutbudet.

Det senaste året har verksamheten kompletterats med främst grävmaskiner, hjullastare och minidumpers från Ammann-Yanmar. I fortsättningen kommer anläggningsmaskinerna att väga än tyngre.

– Beläggningssidan har blivi t ganska smal. Det är relativt få aktörer kvar så vi behöver bredda oss. Vi fick en förfrågan från JCB i höstas om vi var intresserade. Nu har vi bestämt oss för att köra. Vi känner att vi kan fungera bra med JCB, företagskulturerna som familjeföretag stämmer väl överens, vilket är värdefullt för fortsättningen, säger Stig Machines vd Bo Svensson.

– Vi har redan haft personal i England för att de ska lära sig maskinerna. Samtidigt måste vi utbilda vår personal för att säkerställa att service och eftermarknad fungerar. I och med att anläggningssidan nu blir så pass omfattande kommer vi också att komplettera med en säljare som enbart jobbar med anläggning. En kul detalj är att vi på flera ställen i Europa ser att representanten i landet jobbar både med JCB och Bomag.

Tanken är att slå på trumman rejält inom några veckor och timingen kunde i ett avseende knappast ha varit bättre. Med tanke på konjunkturen blir inte kraven allt för högt uppskruvade. Det finns tid och utrymme att bygga upp en väl fungerande organisation.

JCB breddar Stig Machines produktutbud avsevärt, och det troliga är att man inledningsvis väljer att satsa lite extra på hjullastarna i storlekar från dryga fem ton upp till, kanske tio ton. Även teleskoplastarna kan bidra till att skapa ett starkt brohuvud för JCB kring Stockholm och Mälardalen. Från Bålsta lär Stig Machine kunna täcka exempelvis Dalarna och Örebro-området.

JCB har tidigare delat upp försäljningen av anläggningsmaskiner i Sverige i tre delar. Kvar i norr finns GT Center i Skellefteå. Stig Machine svarar för de mellersta delarna medan det fortfarande är oklart vilket företag som tar över i söder efter JNS Anläggningsmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079