23948sdkhjf

Med fokus på individen

Tanken var att Hyundai skulle lansera en ny generation grävmaskiner i 9-serien för ungefär ett år sedan. Något av en global, ekonomisk härdsmälta kom i vägen. Men på Bauma är det dags att visa upp de 13 modellerna i storlekar från 1,6 till 52 ton.


Hyundai gör ett kraftfullt avstamp i München för sin nya grävmaskinsgeneration. Företaget har valt den inte helt vanliga modellen att se över hela grävmaskinsprogrammet samtidigt, vilket betyder att nykomlingarna finns inom alla segment, från minigrävare till såväl hjul- som bandburna maskiner. Det finns även exempel på lång räckvidd.

I praktiken har maskinerna fått ett extra år på sig i utvecklingen och tiden har utnyttjats väl. Bland annat har såväl prototyper som förseriemaskiner spridits ut bland användare och dealers i Europa för att bredda erfarenhetsbasen och ge möjlighet till att skruva lite extra på vissa detaljer.

– Vi vill vara så uppdaterade som det bara går inför mässan och kunna besvara varenda fråga som kan dyka upp. Den feedback vi får kan också användas för att göra de sista finjusteringarna som behövs för att 9-serien ska kunna tillgodose önskemålen från de europeiska entreprenörerna, säger Jin-Wook Hwang, vd för Hyundai Heavy Industries europeiska verksamhet.

Jin-Wook Hwang betonar också att företaget investerat stort i teknologi som gör att maskinerna tagit stora steg framåt, både tekniskt och arbetsmiljömässigt.

Bland annat kan föraren via instrumentpanelen göra en mängd individuella inställningar av såväl förarmiljön som maskinens sätt att arbeta beroende på arbetsmoment.

På Bauma lanseras också det nya fjärrövervakningssystemet Hi-Mate som bland annat håller koll på var maskinen är, hur den mår och när den behöver service eller bränslepåfyllning.

Företaget har på senare tid också kastat allt mer intresserade blickar mot gruvindustrin. Det har bland annat resulterat i att utbudet av såväl grävmaskiner som hjullastare förstärkts i det tyngre segmentet. Det innebär, enligt företagsledningen, att man nu har maskiner som står väl rustade för att klara även produktionsarbete i exempelvis ovanjordsgruvor och stenbrott.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078