23948sdkhjf

Storsatsning för kross och sikt

Kleemann har just flyttat in i en ny, drygt 35 000 kvadratmeter stor, fabrik för tillverkning av kross- och sorteringsmaskiner. Enligt företaget medför satsningen högre produktkvalitet, större flexibilitet och högre kapacitet.
– Eftersom våra kross- och sorteringsverk är så stora har vi också stora ytor utomhus för lager och färdiga maskiner. Totalt förfogar vi över 125 000 kvadratmeter, säger produktionschef Berthold Grießhaber.

Företagets mobila kross- och sorteringsanläggningar sätts nu samman i fyra monteringslinjer i den nya anläggningen i Göppingen. Under det senaste året har tre produktionsanläggningar förenats till en enda under ett tak – samtidigt som den dagliga tillverkningen fortgått som tidigare.

Flexibla monteringslinor

De nya monteringslinjerna kan enkelt anpassas efter de produkter som efterfrågas. Det spelar inte ens någon roll om det är ett sorteringsverk eller en kross som färdigställs.

– Genom att samla alla produktionsmoment under ett tak har vi tagit ett viktigt steg mot optimering av både process och materialflöde. De korta avstånden mellan förproduktion och slutmontage gör hela tillverkningsprocessen betydligt effektivare. Det gäller också att alla verktyg och allt material finns lättillgängligt i direkt anslutning till arbetsplatsen, säger produktionschefen Michael German.

Enligt företaget har man lyckats hitta förbättringar och processoptimering i alla tillverkningsled. I kombination med större ytor och till vissa delar ny produktionsutrustning ska det medverka till rejält ökad produktionskapacitet. Bland de nya investeringarna finns en CNC-styrd fleroperationsmaskin som är tillräckligt stor för att kunna bearbeta krosskroppar, rotorer och käkar i en uppspänning.

Här finns även en ny lackeringsanläggning för stora detaljer. Då handlar det om en bärkraft på 30 ton och en ytkapacitet på 2 000 kvadratmeter. Den primära anledningen till investeringen är ändå att kunna avveckla den tidigare våta färgen till förmån för pulverlack. Vinsten är ökad kvalitet på ytbehandlingen och minskad miljöbelastning.

Kvaliteten lyfts ytterligare med hjälp av den nya sandblästringsmaskinen.

Ökad orderingång

Företagsledningen räknar med att integreringen av Kleemanns produkter i moderbolaget Wirtgens distributionsnät kommer att ge tillträde till nya marknader och därmed ökad orderingång.

– Med vår nya produktionsanläggning, har vi nu den nödvändiga produktionskapaciteten för att tillgodose ökad efterfrågan från de nyöppnade marknaderna, säger försäljningschef Markus Wörner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063