23948sdkhjf

Heta norrmän i vinterkylan

Den senaste vargavintern har ställt till stora bekymmer för många företag. Till den kategorin hör dock inte norska Heatwork. Företagets utrustning för tjältining säljer som aldrig förr.
– Vi har haft vårt hittills bästa halvår. Under årets tre första månader sålde vi dubbelt så mycket som under samma period 2009. Försäljningen ökar och går framför allt bra i Norge, men vi säljer också mycket i Sverige, säger företagets administrative direktör Børre Simonsen.

– Vi har utvecklat en ny serie tjälupptiningsmaskiner där utgångspunkten har varit att effekten och temperaturen är avgörande i början av tjälupptiningsprocessen. Hög effekt och hög temperatur ger helt enkelt snabbare upptining och sänker driftkostnaderna. Våra konkurrenter kommer som mest upp till 80 grader. Vi har nu lyckats öka temperaturen till 100 grader, vilket ger 25 procent större kapacitet.

– I och med att vi har löst dessa utmaningar rent tekniskt ser vi även möjligheten för att Heat Work kan tas i användning inom helt nya områden och branscher. Exempelvis finns en mycket stor potential i fjärrvärmens utbyggnad. Energibolagen blir en allt viktigare kundgrupp för oss.

Bland nyheterna för året finns HW3600 med vattenkylt aggregat, förbättrad huv med fyra serviceluckor, ökad pannkapacitet till 90 kW och en ny styrpanel. Flexibiliteten ökar med två pumpar om vardera 1 800 liter samt de tre slangkretsarna.

Senaste tillskottet i produktprogrammet är HW1800, företagets hittills minsta som konkurrerar med Wacker i det mindre segmentet. Modellen levereras med 630 meter slang, men finns också med en mindre trumma för 350 meter slang. Även här är pumpens kapacitet 1 800 liter per minut, medan pannkapaciteten anges till 70 kW.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.5