23948sdkhjf

Atlas Copco breddar produktutbudet

Atlas Copco breddar sitt produktutbud genom förvärven av österrikiska Hartl Anlagenbau som tillverkar mobila krossar och siktar, samt H & F Drilling Supplies, en fristående tillverkare och distributör av borrutrustning i Storbritannien.

Ökade krav på återvinning och ökad insikt om att uttagen av jordens ändliga resurser måste minska är starkt bidragande skäl till att efterfrågan på mobila krossverk och siktar nu ökar. Det är en anledning till att Atlas Copco nu förvärvat en av segmentets mer välrenommerade tillverkare. – Förvärvet ökar Atlas Copcos engagemang i kundens värdekedja och gör oss till en mer komplett partner för våra kunder inom dessa segment, säger Björn Rosengren, affärsområdeschef för Atlas Copco Anläggnings- och gruvteknik.
 Hartl Anlagenbau är ett privatägt företag, grundat 1935 och baserat i St Valentin, Österrike. Företaget som inledde produktionen av krossverk 1978 sysselsätter cirka 110 personer och hade 2009 totala intäkter motsvarande närmare 200 miljoner kronor. Produkterna distribueras huvudsakligen genom ett nätverk av återförsäljare och partners. Verksamheten kommer att drivas vidare under namnet Atlas Copco Powercrusher. Tillverkningen sker i helt nybyggda lokaler som har kapacitet att färdigställa ungefär 400 enheter per år. Förhoppningen är att efterfrågan ska öka ytterligare nu när företaget får tillgång till Atlas Copcos världsomspännande försäljningsorganisation. H & F Drilling Supplies är specialiserade på infordrings- och pålningsapplikationer och säljer komponenter till borrsträngen. En viktig målgrupp är bergborrningsentreprenörer.
 – H & F Drilling Supplies är ett bra tillskott till Atlas Copco-gruppen. Förvärvet ger möjlighet att skapa ett kompetenscenter för att utveckla försäljningen av bergborrningsprodukter med stora diametrar och pålningsapplikationer i Storbritannien och i övriga Europa, säger Björn Rosengren. Företaget, som grundades 1986 i skotska Stirling, är i dag en av Atlas Copcos distributörer i Storbritannien. Företaget har 20 anställda och omsatte förra året närmare 60 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078