23948sdkhjf

Storkontrakt på spårskötsel i norr

Finskägda VR Track ska sköta drift och underhåll av 90 mil järnväg i norra Sverige. Åtagandet gäller under fem år och entreprenaden är värd ungefär 800 miljoner kronor.
Avtalet, som omfattar Mittbanan, Ådalsbanan och delar av Norra Stambanan, beskrivs som en av Trafikverkets hittills största upphandlingar av järnvägsunderhåll. Kontraktet innehåller en optionslösning som kan förlänga uppdraget i två år.
– Nu påbörjas en intensiv period med rekryteringar samt maskininvesteringar. Det är tryggt att moderbolaget finns med i satsningen eftersom det rör sig om omfattande investeringar på relativt kort tid, säger Leif Hedlund, vd för den statsägda finska koncernens svenska verksamhet.
Bedömningen är att entreprenaden kommer att sysselsätta cirka 70 nya medarbetare spridda längs järnvägssträckorna från det att uppdraget inleds 1 juni 2011. Det innebär i praktiken en fördubbling av dagens cirka 70 anställda och att omsättningen för 2011 bedöms växa till ungefär 300 miljoner kronor.
VR Track sköter sedan 2009 Norra Malmbanan, något som Leif Hedlund menar har gett värdefull erfarenhet, inte minst av snöröjning i vårt nordliga klimat.
De sträckor som berörs av avtalet är Sundsvall-Storlien, Sundsvall-Långsele och Långsele-Bräcke.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063