23948sdkhjf

Peab sjösätter tio nya Ikea

Peab och Ikea har ingått ett samarbete avseende Ikeas fortsatta expansion i Sverige, Norge och Finland. Peabs uppdrag blir att ta fram system och lösningar för byggande fram till förvaltning av Ikeas varuhus.
Samverkan ska ske från idé till nyckelfärdig byggnad. Överenskommelsen innebär att 10 nya varuhus kommer att byggas enligt respektive lands expansionsplan. Varuhusen skall uppföras med hög kvalitet, lägre byggkostnader, kort byggtid, minimerad energiåtgång och med miljöeffektiva lösningar för såväl byggnation som drift. Samarbetet med Ikea är långsiktigt och Peab med samarbetspartners tar nu ett totalansvar i samverkan med Ikea.
- Det är glädjande att detta samarbete nu kommer igång. Det gör att vi kan öka tillgängligheten för Ikeas erbjudande till de många människorna samtidigt som vår expansion kan ske ännu mer kostnadseffektivt och självklart med hänsyn till människor och miljö, säger Peter Agnefjäll, vd för Ikea Sverige.

Gemensamt mål

Peabs vd Mats Paulsson. pekar på att samarbetet grundar sig på ett ömsesidigt förtroende.
- Vi kommer att arbeta mot ett gemensamt mål och jag är övertygad om att Peab kommer att vara en lyhörd och kreativ partner till Ikea i deras fortsatta utveckling på den nordiska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062