23948sdkhjf

Veidekke vässar klimatsmart bygge

Snart sätts grävskoporna i jorden för kvarteret Nattpappan, intill Bällstaån i Sundbyberg strax utanför Stockholm. Veidekke bygger 70 klimatsmarta bostadsrätter.
Uppdragsgivare är bostadsrättsföreningen Strandlyckan och inflyttning beräknas ske hösten år 2012. Signifikant för husen kommer att vara de triangelformade balkongerna.
– Samtliga bostäder kommer att få ett underbart läge invid Bällstaån. Samtidigt är det bara ett stenkast till Sveriges vackraste park, Marabouparken. Utöver vackra rekreationsområden kommer bostadsköparna erbjudas bekvämlighet i form av gångavstånd till Sundbybergs Centrum, kommunikationer och service, säger Alf Tördal projektledare på Veidekke Bostad AB.

115 miljoner kronor
Tre nya parker planeras tillsammans med nya förskolor och skolor. Bostäderna i Strandlyckan kommer att vara välplanerade och klimatsmarta. Storlekarna varierar från två rum och kök upp till fem rum och kök. Samtliga lägenheter har triangelformade balkonger eller uteplats, de allra flesta i västerläge. Totalentreprenadkontraktet är på 115 miljoner kronor.
– Veidekke kommer på flera sätt att vässa de bostäder som vi bygger i Annedal. Från triangelformade balkonger till klimatsmarta lösningar. Att de boende dessutom kan förbättra sin ekonomi samtidigt som koldioxidutsläppen reduceras, är en ekvation som alla vinner på, säger David Grimheden arbetschef på Veidekke Entreprenad AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125