23948sdkhjf

Wågström ny koncernchef för NCC

Styrelsen i NCC har utnämnt Peter Wågström till nästa vd och koncernchef för NCC. Han efterträder Olle Ehrlén som kommer att gå i pension under 2011.
Peter Wågström, tillträder sinn befattning vid årsstämman 13 april 2011.
Peter Wågström är civilingenjör och idag affärsområdeschef för NCC Housing, NCCs verksamhet för boendeutveckling.
– Det ska bli roligt och spännande att ta över efter Olle Ehrlén. Min erfarenhet från utvecklingsaffären kommer att vara ett bra komplement till NCCs starka entreprenadtradition. Under mina sju år på NCC har jag sett bolaget utvecklats till att bli ett av de bästa bolagen i branschen. Det är en bra plattform att bygga vidare på, säger Peter Wågström.

Intern kandidat bra
Olle Ehrlén, som fyller 62 år under 2011, tillträdde som vd och koncernchef för NCC i februari 2007 och kom då från rollen som affärsområdeschef för NCC Construction Sweden. Han går nu i pension efter 38 år i företaget.
– NCC är igenom lågkonjunkturen, vi ser tillväxtmöjligheter och har en strategi för att stärka NCCs konkurrenskraft i Norden. Det är ett lämpligt tillfälle för mig att lämna över stafettpinnen till en yngre kraft och det är extra roligt att det blev till en intern kandidat, säger Olle Ehrlén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062