23948sdkhjf

Storsatsning på verkstäder

En helt ny familj hydrauliska verktyg för olika typer av lyft av såväl personbilar som tunga lastbilar ingår i Bahcos ambitioner att bli helhetsleverantör till bland annat fordonsverkstäder.
I den nya produktfamiljen finns bland annat tryckluftsdrivna och hydrauliska domkrafter med kapacitet från 1,5 till 60 ton, pallbockar, pelardomkrafter och en hopfällbar kran med ett flertal tillbehör.
I det nedre segmentet finns en domkraftserie som innehåller fyra produkter som har 1,5, två och tre tons kapacitet. Däribland finns en mycket kompakt modell som utvecklats för ambulerande service. Även den allt mer kritiska maxhöjden har beaktats och minstingen utlovas vara endast 70 mm hög. Dubbla kolvar ska göra arbetet med de nya domkrafterna lättare och snabbare. Stålhjulen har klätts med nylon för att både vara tystgående och hållbara.
En hopfällbar kran med 88 millimeters benhöjd har en maximal lyftkapacitet på ett ton. Även här utlovas dubbla kolvar som halverar antalet nödvändiga pumpningar. En vridbar kolv gör pumpskaftet åtkomligt från i stort sett alla håll.

235 nyheter
De hydrauliska verktygen ingår i en jättesatsning satsning som påbörjades med lanseringen av verktygsvagnar och tryckluftsverktyg under andra halvan av 2009. Nu i höst fortsätter företaget med lansering av inte mindre än 235 nya verktyg, framtagna för att passa arbeten med såväl personbilar som lastbilar och stora gruvtruckar.
I utbudet finns bland annat verktyg för oljebyten och avgassystem, mät- och diagnostikinstrument, specialanpassade hjul- och bromsverktyg, instrument för att testa och ladda batterier, hydrauliska fjäderbensverktyg och inspektionskameror.
Bland nykomlingarna finns en startboosterserie för 12 och 24 volts elsystem som ska kunna ge starthjälp för både bensin- och dieselmotorer på upp till 1 500 hästkrafter med eller utan batteri
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062