23948sdkhjf

Stort tunnelbygge för Skanska i London

Skanska ska bygga tunnlar för kraftöverföring i Londonområdet. Kontraktssumman uppgår till 92 miljoner pund, cirka 970 miljoner kronor.
Kund är byggföretaget Costain som på uppdrag av det internationella energibolaget National Grid ansvarar för projektet. Uppdraget gäller totalt 33 kilometer tunnelbyggnad för högspänningsledningar som ska säkra den fortsatta elförsörjningen till centrala London. Tunnlarna med tre och fyra meters diameter ska byggas mellan Hackney och Willesden och mellan Kensal Green och Wimbledon i sydvästra London. I projektet ingår även serviceschakt och teknikbyggnader. Byggarbetet inleds 2011 och tunnlarna ska vara klara 2014. Hela projektet med tillhörande arbeten ska avslutas under 2018.

18 miljarder
Skanska är ett av de ledande gröna företagen i Storbritannien och har mottagit utmärkelsen Sunday Times Best Green Company Award. Skanska UK med runt 4 800 medarbetare hade 2009 intäkter som uppgick till 18 miljarder kronor. Bolaget är verksamt inom byggande av hus, anläggningar och distributionsnät samt byggservice. Skanska är också ledande inom den brittiska sektorn för offentlig privat samverkan, OPS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.06