23948sdkhjf

Plogåtgång som smör i solsken

All snö hittills i vinter innebär högtryck för dem som tillverkar plogar. Facit 2010 ser riktigt bra ut, enligt Hans Hanses som är vd på företaget Mählers.
Han förtydligar:
– Det går mycket bra. Jag kan inte säga allt för mycket redan nu i och med att vi är ett börsnoterat företag men facit för 2010 ser riktigt bra ut när vi börjar summera året.
Mählers är en av Sveriges största plogtillverkare. Bolaget levererar bland annat plogar både till lastbilar, hjullastare och till traktorer och även till järnväg och till flyget. Ruschen efter Mählers plogar sammanfattar Hans Hanse så här :
– På traktorsidan är det i princip slut på allting och våra underleverantörer hinner inte med att leverera i den takt som kunderna vill ha grejerna. Vi har kapacitet men underleverantörerna hinner inte med att tillverka åt oss.

Vinstvändning
Mählers finns i Rossön och Edsbyn och har runt 30 anställda. Efter flera förlustår väntas bolaget vända till vinst i år. Främsta konkurrenter på den svenska marknaden är Smith, Holms och Meiren. Det är inte bara nya plogar man säljer.
–Mählers är ett gammalt företag som har funnits sedan 1895. Sådana här år märker man att folk jagar reservdelar till produkter som är 15-20 år gamla. Folk försöker ta fram allt de kan hitta, säger Mählers vd Hans Hanses.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098