23948sdkhjf

Veidekke förnyar anrikt idrottstempel

Världens äldsta idrottslärosäte ska äntligen få nya lokaler. Nya kontor tillförs Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) vid Stockholms Stadion under 2011.
GIH är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Det har GIH varit sedan år 1813, vilket gör GIH till äldst i världen. Så det är med andra ord dags för utveckling.
– Att få bidra till att utveckla GIH:s framgångsrika verksamhet i Stockholm med denna fina byggnad känns mycket stimulerande och det är hög tid att GIH får modernare lokaler och ett nytt kontor som underlättar GIH:s arbete att samverka med skolan, allmänheten, idrottsrörelsen och aktörer inom hälso- och sjukvården.
– Tillsammans med Veidekke Entreprenad AB ska vi skapa ett sådant kontor, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

117 miljoner
Startskottet för ombyggnad av befintligt kontor samt tillkommande kontorsbyggnad kommer att ske under år 2011. Projektet färdigställs under 2012. Den tillkomna kontorsbyggnaden är på 4000 m2 och de kontor som byggs om är på 2000 m2. Ordern är värd 117 miljoner svenska kronor.
– Som idrottsutövare på fritiden känns det extra speciellt att få bidra till att världens äldsta kunskapscentrum inom idrott får nya lokaler. Veidekke Entreprenad AB har länge strävat efter att tillsammans med Akademiska Hus ha ett värdeskapande samspel, säger Mikael Lidström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094