23948sdkhjf

Grusjätte växer kring Stockholm

Sand & Grus AB Jehander övertar 1 februari Rimbo Jord i ett förvärv som beskrivs som en långsiktig investering i Stockholmsområdet.
– Vi har länge försökt hitta en lämplig verksamhet i nordöstra Stockholm och Rimbo Jord är den pusselbit som saknas. Rimbo Jord har stora reserver samt ett 30-årigt täkttillstånd och passar mycket bra in i vår verksamhet. Företaget har ett gott renommé med skickliga och innovativa medarbetare vilket är viktigt för vår fortsatta framgång, säger Pär Åström, vd i Jehander.
Grunden till Rimbo Jord lades i början av 1960-talet av Nils Holmgren. Sedan dess har företaget bland annat satsat på jordprodukter och uppbyggnadsmaterial för sportytor, inte minst golfbanor.
I köpet ingår täktverksamheten och produktionen av sand-, grus-, berg- och jordprodukter. Åkeriverksamheten avyttras separat.
Enligt köparen planeras inga nedskärningar utan Rimbo Jords cirka 20 anställda kommer att fortsätta i verksamheten. Rimbo Jords vd Håkan Homgren betonar att Jehander är ett stabilt företag och att förvärvet känns bra.
– Rimbo Jord får mer resurser och kommer via Jehander att ingå i ett större sammanhang i och med ägaren, den internationella byggmaterialkoncernen Heidelberg Cement, säger Håkan Holmgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376