23948sdkhjf

Sandvik förvärvar i Kina

Kina lockar allt fler stora aktörer. Senast ut är Sandvik som förvärvat 80 procent av aktierna i Shanghai Jianshe Lugiao Machinery, ett företag som omsätter motsvarande en miljard kronor som tillverkare av utrustning för krossning och sortering.
– SJL har en stark närvaro i mellansegmentet i Kina med moderna produktionsenheter, konkurrenskraftiga produkter och ett välutvecklat distributionsnätverk. Detta i kombination med Sandviks globala resurser möjliggör förbättrad service och ytterligare tillväxt inom krossning och sortering till nya marknader, säger Lars Josefsson, chef för Sandvik Mining and Construction.
– Förvärven ligger i linje med Sandviks långsiktiga strategi för fortsatt lönsam tillväxt. Vårt mål är att bli en ledande leverantör av lösningar för krossning och sortering på den kinesiska marknaden och internationellt, säger Lars Josefsson.
SJL har 1 200 anställda med två tillverkningsenheter i Shanghai samt försäljnings- och serviceenheter i de flesta provinser i Kina och flera andra länder. Enligt Sandvik omsatte företaget förra året motsvarande en miljard kronor, varav 85 procent hänförs till utrustning för krossning och sortering för gruv- och anläggningsindustrin.
Förvärvet beräknas vara slutfört inom sex till nio månader, efter godkännande av berörda myndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085