23948sdkhjf

Cramo storsatsar i Tyskland

Genom förvärvet av Theisen Baumaschinen breddar Cramo sin verksamhet till att även omfatta Tyskland, Österrike, Schweiz och Ungern. Baserat på de två företagens omsättning under 2009 bildas nu Europas näst största aktör inom maskinuthyrning.
– Förvärvet stärker Cramos marknadsposition på den europeiska marknaden för maskinuthyrning. Theisen är ett mycket bra komplement till vår nuvarande verksamhet och timingen är perfekt, säger Vesa Koivula, koncernchef på Cramo.
– Via Theisen får vi en utmärkt plattform i Tyskland, som är den fjärde största uthyrningsmarknaden i Europa. Tyskland är också särskilt intressant med tanke på att återhämtningen nu är stark efter konjunkturnedgången. Vi ser en liknande utveckling i de nordiska länderna.
Det tyska bolaget hyr huvudsakligen ut anläggningsutrustning, byggnadsställningar, liftar och verktyg. Därutöver bedrivs viss försäljning av utrustning. Verksamheten bedrivs från drygt 90 uthyrningsdepåer spridda över Tyskland. Företaget har även nio depåer i Österrike, tre i Schweiz och en i Ungern
Kunderna finns i första hand bland bygg- och anläggningsföretag, fastighetsförvaltare och serviceföretag, men även bland privatpersoner.
– Theisens och Cramos kundgrupper är mycket lika varandra. Theisens nationella nät med uthyrningsdepåer innebär stora möjligheter att introducera nya produkter och tjänster till befintliga kunder. Vi får också ökade möjligheter att hjälpa internationella kunder i Europa, säger Vesa Koivula.
Genom förvärvet kommer Cramos omsättning i centrala och östra Europa mer än fördubblas. Theisen är det tredje största företaget inom maskinuthyrning i Tyskland med en omsättning som 2009 uppgick till 86 miljoner euro. 2009 omsatte de båda företagen tillsammans ungefär 533 miljoner euro, vilket gör den sammanlagda organisationen näst störst inom maskinuthyrning i Europa.
Säljare är det privata holdingbolaget Arrex-Beteiligunges GmbH som också fått positiv respons från Theisens företagsledning.
– Med Cramos resurser kan verksamheten växa ytterligare, säger exempelvis företagets vd Alexander Renner.
Ytterligare en detalj som ger extra tyngd i den positiva vågskålen är att de 274 medarbetarna erbjudits fortsatt anställning i Cramo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078