23948sdkhjf

Funäsdalen utmanar Åre

Totalt utlovas investeringar i storleksordningen två miljarder kronor de närmaste fem åren i ambitionen att förvandla Funäsdalen till Sveriges bästa skidort.
–; Vi ser en enorm potential i Funäsdalen som fortsätter att utvecklas starkt och är på väg att bli en allvarlig utmanare till Åre som Sveriges främsta skidort. Funäsdalen har bättre snöförhållanden än någon annan ort, ett riktigt bra skidsystem och Sveriges bästa område för längdskidor. Det är också något väldigt attraktivt med att utveckla en liten genuin fjällby när de etablerade skidorterna går åt andra hållet, säger Erik Karlin, grundare och delägare i Sveamalm Fastigheter.
I genomsnitt faller ungefär fem meter snö per säsong i Funäsdalen. Väderförhållandena ger goda förutsättningar för att hålla hela skidsystemet öppet från oktober till maj. Under senare år har åtskilliga miljoner kronor investerats i såväl liftsystem som nedfarter och nu drar 200-miljonersprojektet Ski Village i gång på allvar.
– Den anläggning vi nu börjar bygga erbjuder ett boende som ligger några stavtag från liftsystemet. Vårt nästa steg efter bostadsrättslägenheterna är fortsatta investeringar i ytterligare en fastighet, där vi planerar för reception, servicetjänster, butiker och fler bostäder, säger Erik Karlin.
Etapp ett beräknas vara inflyttningsklar nästa vår och då vidtar byggandet av etapp två. Totalt omfattar de två etapperna 38 lägenheter. Enligt Erik Karlin är etapp ett redan slutsåld och bara tio lägenheter återstår att sälja i etapp två.
– Vi är väldigt glada över att aktörer som Ski Village väljer att göra stora investeringar i området och bidra till utvecklingen av Funäsdalen. Vi är ett antal företag som har en gemensam vision om att snabbt göra Funäsdalen till Sveriges mest attraktiva skidområde. Nu handlar det mycket om att utveckla boende och service. Tillsammans investerar vi omkring 600 miljoner kronor under en femårsperiod. Hela destinationen beräknas investera omkring två miljarder kommande fem år, säger Kevin Kirk, vd för Funäsdalsberget AB, det driftbolag som bland annat äger och utvecklar skidsystemet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063