23948sdkhjf

Kontakt på djupet

Tio kilometer kontaktledningar samt utrustning för strömförsörjningen till LKAB:s nya huvudnivå i Kiruna, 1 365 meter under jord, kommer att levereras av Balfour Beatty Rail AB.
Balfour Beatty Rail är en Englandsbaserad internationell järnvägsgrupp som nu gör en rejäl djupdykning ner i den svenska berggrunden. Företaget ska medverka vid den järnvägsanläggning som ska stå klar år 2012 för med hjälp av fjärrstyrda malmtåg transportera malmen från störtschakt till krossning på LKAB:s nya huvudnivå i Kiruna. Malmens slutliga resa till förädlingsverket ovan jord, närmare 1,4 kilometer högre upp görs med stora malmhissar.
Beställningen omfattar projektering, leverans, montage och idriftsättning av ett nytt kontaktledningssystem samt likströmsutrustning för Kirunagruvans nya huvudnivå 1 365 meter under jord.
Balfour Beatty Rails åtagande är att projektera, leverera, montera och idriftsätta ungefär tio kilometer kontaktledningar samt transformatorer och likströmsutrustning till de tre likriktarstationerna som ska mata kontaktledningen med ström (750 V DC).
Cirka två kilometer av kontaktledningen består av en sidomonterad kontaktskena som är företagets egen produkt. Den monteras i de så kallade tappgrupperna där malmen tippas ned i malmvagnarna för att därefter transporteras vidare till krossning.
Projektering och materialbeställningar har inletts och enligt tidplanen kommer montaget att pågå under vintern 2011/2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078