23948sdkhjf

Svevia bygger ny korsning vid Roslagsbanan

Svevia kommer att bygga om befintlig korsning vid Roslagsbanan och väg 268 i Vallentuna till en planskild korsning. I uppdraget ingår bland annat att uppföra en ny järnvägsbro, överdäckning av vägen samt byggnation av tre cirkulationsplatser.
Projektet i sin helhet syftar till att höja säkerheten och framkomligheten i området. Förhoppningen är att den nya planskilda korsningen kommer att medföra färre olyckor samt jämnare trafikrytm i och med att biltrafiken inte behöver stanna för tågen på Roslagsbanan. Kund är Trafikverket och byggtiden är drygt två år, april 2011 till och med april 2013. Kontraktssumman uppgår till 210 miljoner kronor och i denna ingår en option att bygga ytterligare en järnvägsbro.

Komplext
Varje järnvägsbro är 350 meter lång. Andra komponenter i projektet är en 100 meter lång överdäckning av vägen. På överdäckningen ska park- och grönytor anläggas. Likaså ingår omfattande vatten- och avloppsledningsarbeten.
– Ett komplext och roligt projekt, säger Håkan Kers arbetschef Svevia. Svevia har tidigare byggt en planskild korsning på Roslagsbanan i Täby (Bergtorpsvägen och Roslagsbanan).
– Så vi vet att en stor utmaning kommer att vara att få tåg- och biltrafiken att flyta på även under byggtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078