23948sdkhjf

Nyhetstätt på Byggmaskiner

På Byggmaskiner 2011 visas flera nyheter från Saint-Gobain Abrasives, bland annat kan nämnas O’Tip som är ett nytt system för snabbare och enklare omsättning av borrkronor som kan utföras ute på arbetsplatsen samt Clipper Foam som är ett nytt skumbaserat kylsystem för stänkfri borrning och håltagning.
Norton, Clipper och Nimbus är företagets egna varumärken för produkter för kapning, sågning, borrning och håltagning av betong och andra byggnadsmaterial. Produkterna omfattar bland annat diamantverktyg (klingor, borrkronor mm) och maskiner (kakel- och stenkapmaskiner, bords- och golvsågar mm). Alla Saint-Gobain Abrasives produkter är egentillverkade för högsta kvalitet och maximal säkerhet. Från Nimbus visas bland annat nya diamantklingor: Vortex som är en specialklinga för golvsågning i härdad betong. Diamantsegmenten på Vortex-klingorna har en speciell utformning och sammansättning som ger längre livslängd.

Mindre vibrationer
Från Clipper visas en ny bensindriven golvsåg som har extra låg vibrationsnivå vilket ger bättre arbetsmiljö för användaren. Den nya golvsågen, som har beteckningen CS 451, har en kraftig och robust konstruktion och såväl ram som handtag är försedda med vibrationsdämpare vilket gör att vibrationsnivån har reducerats med 40 % enligt tillverkaren. Därmed får användaren en bättre arbetsmiljö och risken för bland annat "vita fingrar" minskar.

Sänker ljudnivån
Dessutom visas den ljuddämpade diamantklingan Silencio. Silencio-klingornas stamblad har en sandwichkonstruktion med ett specialutvecklat högabsorberande material som effektivt dämpar svängningarna i stambladet och sänker därmed ljudnivån. Klingan är även försedd med patentsökta urtag mellan segmenten som har en speciell utformning vilket gör att inga luftströmmar bildas och därmed elimineras det höga och vinande ljudet vid kapning och sågning. Silencio vann Arbetsmiljöpriset 2009 som utdelades på Byggmaskiner för två år sedan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063