23948sdkhjf

Firad förstagångare

Starkare, bränsleeffektivare, servicevänligare och mindre sotig. Lovorden haglade när den första G-hjullastaren såldes i Sverige.
Sveriges första sålda Volvo L220G fick ett pampigt mottagande med både semlor, skumpa, fanfarer och kommunpampar som höll tal och klippte band.
Hassle Bösarps Grus & Torrbruk utanför Skurup var företaget som hann först på bollen när den nya Volvolastaren kom ut på marknaden. Företaget har fyra hjullastare och har varit Volvo trogna i 35 år.
– Det är ordning och reda på maskinerna, då får man bra folk och fina produkter, säger vd Sven-Leo Larsson.
I det invigningstal han senare höll uppflugen på den stora lastaren tillsammans med företagets övriga ägare Ingrid Larsson och Leo Larsson påpekar han att det inte är en billig maskin.
–Men den ska lasta ut mycket grus.
Rutinen är att byta ut maskinerna vart tredje år eller när de gått 6 000 timmar och i år var det den största maskinens tur. Företagets L220F fick helt enkelt lämna över stafettpinnen till L220G.
– Vi vill vara uppdaterade, den har bättre motor och högre miljöprestanda, säger vd Sven-Leo Larsson.

Starkare
Swecons representanter vid evenemanget framhöll maskinens miljömässiga egenskaper, till exempel partikelfiltret och andra finesser som gör att den nya F-generationen har 90 procent färre sotpartiklar och 50 procent mindre nitrösa gaser än sin föregångare F.
– Den har också steg IIIb-motor och upp till 15 procent bättre bränsleffektivitet tack vare Opti Shift.
Volvogänget lyfte också fram den 35 ton tunga och 375 hästkrafter starka maskinens förbättrade lyftkapacitet och ett vridmoment som klår den äldre generationen med 40 procent.
– Den är också servicevänlig, alla filter nås från marknivå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094