23948sdkhjf

Bot mot fallande istappar

Ebeco tar fighten för att slippa vinterns värsta projektiler. Ingen verkar innehaft lösningen på problemet, men nu gör företaget anspråk på svaret.
Under de senaste köldslagna vintrarna har vi hört mycket om de faror och skador som isbildning på tak kan orsaka i form av fallande istappar, issprängningar och sönderfrusna tak och stuprör. Vem bär ansvaret?
Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening har man en skyldighet att se till att is och snö inte rasar ned från taket och orsakar skada. Om olyckan är framme finns nämligen risken att bli både straffrättsligt och skadeståndsrättsligt ansvarig för det som hänt. Men egentligen finns ingen anledning för fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar att varje vinter stå handfallna inför de problem som kylan orsakar fastigheten eftersom det finns ett sätt att slippa dessa besvär.

Lösningen
Enligt Ebeco är en intelligent och självreglerande värmekabel svaret. Problemlösaren kallas för T-18. T-18, en robust värmekabel som installeras i hängrännor, stuprör, gesimsrännor och ränndalar, i invändiga stuprör och takbrunnar samt i vissa fall även på delar av taket. Tillsammans med en styrningsenhet bildar den ett system som förhindrar isbildning och gör att snön smälter. Den självreglerande funktionen innebär att kabeln själv känner av omgivande temperatur och reglerar sin effekt därefter. Maximal effekt avger den endast där det verkligen behövs, alltså i is och snö. På de delar av systemet där snön smält och värmen inte längre behövs reglerar kabeln ner sin effekt med upp till 50 procent, vilket gör den till ett ekonomiskt frostskydd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.547