23948sdkhjf

Plogar breddar Strömans utbud

För Ströman Maskin är det första säsongen som återförsäljare av bland annat plogar från Arctic Machine. Efterfrågan ökar och plogarna ger en värdefull breddning av produktutbudet.
En smidig sopmaskin som tar sig fram i innerstadens trängsel, eller en höghastighetsmaskin som sprider saltlake i 90 kilometer i timmen. Ingendera maskintyp ställer till några större besvär för Kungälvsbaserade Ströman Maskin som kunde fira 50-årsjubileum så sent som förra året.
Spridare från danska Epoke har varit väsentliga kuggar i Strömans maskineri, praktiskt taget ända sedan starten 1960. Grundaren Rune Ströman var en av de först kunderna utanför Danmarks gränser
På programmet står spridare för en mängd olika applikationer, såväl bogserade som lastbilsmonterade.
– Vi kan erbjuda utrustning för bland annat sand, salt, flis och saltlake med tankar i storleken 7,5-15 kubikmeter och med spridningsbredd på tre till elva meter, berättar säljaren Stefan Enroth som ser med stor tillförsikt på framtiden.
– Marknaden är trygg, stabil och inte minst ökande. Nu har vi också förstärkt produktutbudet med plogar efter att förra året ha blivit återförsäljare för Arctic Machine. Framför allt tror vi på landsvägsplogarna som vi använt som testobjekt. Det finns en klar efterfrågan. Vi har sålt en del till de stora beställarna och har offerter ute.
Arctic Machine har sin bas i Suonenjoki mellan Kuopio och Jyväskylä. Företaget har bearbetat den svenska marknaden under något år, men förhoppningen är att försäljningen ska öka med den nya samarbetspartnern. Inte minst förlitar sig företagsledningen på plogarna som med sina inslag av polyuretan utlovas vara både tystgående och dessutom vänliga mot underlaget. Det innebär exempelvis minskat slitage på vägmarkeringar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078