23948sdkhjf

Fortsatt storsatsning i Shippensburg

Shippensburg blir allt viktigare för den verksamhet som Volvo Construction Company bedriver i Nordamerika. Nu aviseras investeringar på 100 miljoner dollar i anläggningen som bland annat ska bredda tillverkningen avsevärt.
– Vi behöver investera för att möta efterfrågan. Vi vill tillverka produkterna så nära våra kunder som vi kan. Leveranstiden kommer att förkortas när vi producerar hjullastare, ramstyrda dumprar och grävmaskiner i Shippensburg, säger Volvo CE:s vd Olof Persson som för övrigt övertar posten som vd och chef för hela Volvokoncernen när Leif Johansson går i pension 1 september. Redan första maj går han dock in som vice vd och ställföreträdande koncernchef.
– Vi kommer att arbeta nära våra lokala leverantörer för att öka andelen nordamerikanska komponenter i våra produkter, vilket kommer att leda till en minskad valutaexponering, säger Olof Persson.
Hans bedömning är att den utökade produktionen i Shippensburg inte kommer att ha någon nämnvärd påverkan på befintlig produktion på andra orter. Målet är att förbättra konkurrenskraften och lönsamheten för verksamheten totalt. I det sammanhanget bedöms Shippensburg, som förvärvades 2007, ligga betydligt bättre till än Asheville där den tidigare tillverkningen nu spridits till bland annat Arvika, sydkoreanska Changwon och just Shippensburg.
I satsningen ingår ett democenter och en ny kontorsbyggnad som ska inrymma utbildningscentrum samt huvudkontoret för den nordamerikanska försäljningsorganisationen och Volvo Rents som ska flytta från Asheville senast i september 2012. Totalt omfattas ungefär 220 anställda av flytten. Samtliga ska erbjudas arbete på den nya orten.
Det nya investeringsprogrammet kommer som en förlängning på en tidigare satsning på i storleksordningen 200 miljoner kronor som bland annat omfattat en 18 580 kvadratmeter stor utbyggnad som gett plats för den tillverkning av väghyvlar som tidigare bedrevs i kanadensiska Goderich.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062