23948sdkhjf

Grävmaskinstillverkningen påverkas

Volvo Construction Equipments tillverkning av grävmaskiner påverkas av katastrofen i Japan. Företaget räknar med att produktionen i Kina och Korea störs från april och framåt eftersom viktiga underleverantörer satts ur spel.
Jordbävningen och tsunamin i Japan innebar en katastrof för befolkningen och landet. Den får också konsekvenser för företag världen över. De japanska underleverantörerna är mer eller mindre satta ur spel och Volvo Construction Equipment tror att det kommer att påverka deras tillverkning av grävmaskiner i Korea och Kina eftersom viktiga hydraulikkomponenteter nu blir svårare att få tag på. Företaget skriver i ett pressmeddelande att produktionen kommer att störas från april och framåt.
Volvo har en hel del anläggningar även i Japan, främst lastbilsfabriker. Företaget uppger att man gått igenom situationen och funnit att anläggningarna i UD Trucks anläggningar nära Tokyo klarat sig relativt bra. Man räknar därför med att kunna dra igång produktionen igen den 28 mars, men då i en begränsad omfattning.
- Det är en fruktansvärd katastrof som drabbat Japan och jag vet att jag talar för alla i koncernen när jag säger att våra tankar går till våra omkomna och saknade kollegor och deras familjer, men också till övriga drabbade i Japan, säger Volvos koncernchef Leif Johansson i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078