23948sdkhjf

Finsk tank sätter knorr på tillvaron

Knorra inte över spilld diesel. Det menar finska Finncont som lanserar en rotationsgjuten, dubbelmantlad tank för lagring av bränsle. Tanken är kanske inte utformad efter konstens alla regler, men väl efter gällande standarder, lovar tillverkaren.
[gallery]

Runt om i Norden står säkerligen ett sexsiffrigt antal tankar av olika format och utföranden, ute i det fria, avsedda för fordonsbränsle. Många är gamla och det finns nog en och annan som behöver bytas ut.
Finncont, som utvecklar och tillverkar olika typer av plast- och metallprodukter, har nu tänkt till och erbjuder en bränsletank av polyetenplast utformad som en gris och med utrymme för ungefär 2 900 liter.
Finnconts vd Isto Lahti betonar att Diesel-Piggy lever upp till den senaste standarden och moderna krav på säkerhet.
Tankens överdel ska fungera som regn- och dammskydd, medan den undre delen får rollen som avrinningsbehållare. Därmed ska tanken även kunna användas i ett vattenskyddsområde. En manlucka underlättar såväl inspektion som rengöring.
Diesel-Piggy är 2,17 meter bred, 2,235 meter hög och 2,3 meter djup och väger omatad 350 kg. Det gör den förhållandevis lättflyttad, exempelvis med hjälp av en truck.
All utrustning som behövs är placerad skyddad under en lucka med gasfjädrar, något som underlättar hanteringen. I leveransen ingår påfyllningsrör och överfyllnadsskydd. Alternativ för själva tankningen är hand-, batteri- eller elpump.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063