23948sdkhjf

Cat har smått i montern

Småttingarna får företräde när Caterpillar återvänder till Maskinexpo för första gången sedan 2007. Fokus kommer denna gång att ligga på de mindre, inte lika kända, maskinerna.
Caterpillars svenska återförsäljare Pon Equipment återvänder till Maskinexpo efter fyra år.
– Vi var med senast 2007, säger Hans Nygren, företagets marknadschef.
Fyra år senare är det alltså dags igen och Hans Nygren förklarar att Maskinexpo är en bra mässa men att företaget anser det vara mer lagom att vara med vart tredje år.
– Gamla Nordcon gick vart tredje år, det gör också Bauma och Conexpo. Vi har inga ambitioner att vara med på mässa varje år.
Pon planerade att vara med på Maskinexpo i fjol, men finanskrascher och lågkonjunkturer satte stopp för det.
– De hårda ekonomiska villkoren gjorde att det blev 2011 i stället, konstaterar Hans Nygren.

Smått och gott

Nu är de i alla fall tillbaka och satsar det mesta av krutet på att visa upp en mindre känd del av produktutbudet.
– Alla vet att vi har stora häftiga maskiner, därför satsar vi stenhårt på att visa upp de lite mindre maskinerna i år, som vi tror kommer att väcka stort intresse.
Åtminstone halva montern vigs åt det mindre utbudet, där ska finnas både grävmaskiner under elva ton, kompakta bandlastare av det mindre slaget och slirstyrda lastare.
Pon Equipment har också valt att visa upp delar av sitt utbud på asfaltsidan, den nya 15-tonsläggaren AP500 och den nya 7-tons jordpackaren CS44. Pon Power kommer att visa mobil reservkraft i trailerlösning, en två-fraktioners trumsikt. Joker, en sorterare för mindre jordmassor kommer också att finnas på plats.
– Det är vår nya agentur för österrikiska Komptech, kross- och sorteringsverk som drivs av Cat-motorer, säger Hans Nygren.
Pon kommer också, om allt går i lås, att visa grävmaskinen Cat M316 med ny undervagn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079