23948sdkhjf

Förbereder för tung trafik

Järnmalmsgruvan i Pajala rycker allt närmare och nu börjar man titta på hur man ska kunna transportera malmen från Kaunisvaara till Narviks hamn.
I slutet av mars undertecknade Trafikverket och gruvföretaget Northland Resources AB en avsiktsförklaring angående olika lösningar för bolagets framtida järnmalmstransporter.
I en inledande studie ska man ta reda på vad som krävs för att lösa transportbehoven både på lång och kort sikt. En ansökan om tunga vägtransporter och längre fordon har redan lämnats in till Trafikverket.
Trafikverket och Northland Resources kommer också att skriva ett avtal för bärighetsutredning och teknisk lösning för vägnätet mellan Kaunisvaara och Svappavaara. I det projektet ska man bland annat redovisa en teknisk lösning för hur ett fordon med viss axellast, antal axlar, en viss fordonslängd etcetera, belastar vägen och vilken dispens man i så fall behöver begära. Trafikverket ska också redovisa vilken status vägarna har och om de klarar ökad trafik och ökade axellaster.
I avsiktsförklaringen redovisar man också hur man tänker finansiera den inledande studien men även kommande projekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078