23948sdkhjf

Hyggligt drag i Göteborg

Göteborgsmässan Byggmaskiner är av tradition en samlingsplats för stora delar av Sveriges maskinuthyrare. Därmed domineras monterytorna av kompakta, och oftast lättskötta och lättmanövrerade maskiner. Årets evenemang var inget undantag.
När det senast begav sig, för två år sedan, gjordes en riktad satsning för att locka aktörer med inriktning på demolering. Det lockade då en del utställare med riktigt stora maskiner som valde att utebli i år. Visst fanns en del rivningsinslag fortfarande kvar, men spelade något mer undanskymda roller.
Liksom tidigare stod arbetsmiljön i centrum och liksom tidigare visades en mängd mindre entreprenadmaskiner upp för de 12 523 registrerade besökarna, vilket var mer än 2 600 fler än under 2009. Även utställarna var betydligt fler, 198 jämfört med 169.
Genomgående var stämningen god. Flertalet utställare berättade glatt om ett stabilt ökat intresse för sina produkter. Offerterna blir allt fler och försäljningen ökar – tyvärr också leveranstiderna i många fall.
Med de begränsningar som följer med en inomhusmässa är det i många fall svårt att visa såväl hela utbudet av produkter som de allra största maskinerna. En vanlig uppmaning i montrarna var därför att besökaren skulle återkomma till Maskinexpo i maj. Där utlovas en stor del av årets produktnyheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063