23948sdkhjf

Cat gräver guld i Pajala

Brytning av järnmalm utanför Pajala har visat sig vara guld värt för Caterpillar.
Under andra halvåret 2012 ska Northland Resources komma igång med fullskalig brytning i Kaunisvaaragruvan utanför Pajala. Det tackar man för på Caterpillar som nu fått i uppdrag att leverera de maskiner som behövs för driften.
Den amerikanska maskingiganten ska, med start i mitten av 2012, leverera den mobila gruvutrustning projektet behöver fram till 2015. Ordern omfattar totalt 23 maskiner, däribland två stora O&K RH340 eldrivna hydraulgrävare, tolv Cat 226 tons 793F-truckar och två 994F hjullastare. Resterande maskiner är väghyvlar, bandschaktare och andra underhållsmaskiner.
– Det här är ett av nyckelavtalen i Kaunisvaaraprojektet. Tillgången till gruvmaskiner är av vital betydelse. Tack vare överenskommelsen kommer vi att kunna hålla tidplanen, säger Northland Resources vd Karl-Axel Waplan.
Som tidigare framgått i Leveranstidningen Entreprenad har Northland Resources i början på året tecknat ett avtal med Metso om utrustning till anrikningsverket.
Vid full drift beräknas Kaunisvaara järnmalmsprojekt ha en årlig kapacitet på tolv miljoner ton järnmalm. Ur detta kommer ungefär fem miljoner ton koncentrerad järnmalm att utvinnas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063